S'mores
Ingredienser:
KEXBOTTEN
180 g (12 st) digestivekex
100 g smält smör
2 msk strösocker
En nypa salt
BROWNIE
220g smält smör
240 g mörk kvalitetschoklad
3 dl ljust muscovadosocker, hårt packat
4 st stora ägg
0.25 tsk äkta vaniljpulver
1.25 dl siktat vetemjöl
0.25 tsk salt
TOPPING
150 g minimarshmallows
Gör så här:
Botten
1. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en 20x20 cm panna med bakplåtspapper.
2. Mixa kexen i matberedare och tillsätt smör, socker och en nypa salt.
3.Tryck ut smulorna i formen och grädda i ca 15 minuter.
Brownie
4.Vispa ägg och socker vitt och poröst, ca 5 minuter. Tillsätt vaniljpulver.
5.Vänd ner den avsvalnade chokladen med en slickepott, avsluta med mjölet och saltet.
Tillsätt smöret
6.Häll smeten i formen och grädda i ca 25-30 minuter beroende på vad du har för ugn. Du vill att brownien fortfarande ska vara lite kladdig i mitten.
7.Sätt ugnen på grill. Häll på ett tjockt lager med marshmallows och strössla över kexen. Sätt tillbaka kakan i ugnen. Håll koll! Du vill bara få lite färg på marshmallowsen.
8. 1-2 minuter räcker. Värme två. Har du en brännare kan du använda den också!
9.Dela din brownie i nio generösa bitar.

Kram
Fiffilur